Resonantie Therapie

Alles heeft een geluid, een eigen vibratie (trilling). Dat bepaalde geluid wordt resonantie genoemd – het is de frequentie waarmee een object van nature trilt.

Mensen realiseren zich meer en meer dat klank en resonantie een bruikbaar medium is om fysieke en mentale problemen aan te pakken, het cognitieve vermogen te verbeteren en om te ontspannen.

 

Onze hersenen zijn de hele dag druk bezig om alle informatie te verwerken. Informatie van onze zes zintuigen:

 

 1. Zicht en kleur / vorm (visueel)
 2. Gehoor en geluid (auditief)
 3. Geur (olfactorisch)
 4. Smaak;
 5. Tastbare voorwerpen (tactiel, haptisch)
 6. de geest en ideeën (redeneren en cognitie)

 

Met de opkomst van de smartphone en het internet zijn het aantal prikkels gigantisch gestegen. In deze moderne tijd moeten de hersenen dus steeds meer prikkels verwerken. Hersenen kunnen overprikkeld raken, wat zich kan uiten tot fysieke en mentale problemen. De hersengolven van beide hersenhelften lopen uiteen. Wanneer beiden hersenhelften synchroon lopen, is er meer focus en rust. Deze focus en rust is voelbaar op fysiek en mentaal vlak.

 

Ohmpunctuur Methode

Peace Sound werkt met klank en resonanties op het lichaam en het lichaamsveld volgens de Ohmpunctuur methode van P.J. Gouw.

Instrumenten die toegepast worden zijn:

 • Authentieke Tibetaanse Klankschalen
 • Stemvorken
 • Aziatische Gongs
 • Tibetaanse Instrumenten
 • Kristallen Klankschalen

 

Resonanties op het lichaam

Lage frequenties zijn voelbaar. Met gebruik van stemvorken en klankschalen voel je de resonanties in je spieren, je gewrichten, in je botten en helemaal tot aan je cellen. Via acupunctuur punten wordt er gewerkt op de organen. De juiste frequenties worden gebruikt om cellen in het lichaam tot een super zelf genezende staat te brengen.

 

Binaural beats

Veel van het huidige werk is gebaseerd op het vroege onderzoek van biofysicus Gerald Oster in de jaren 70. Oster toonde aan dat wanneer een toon in één oor wordt gespeeld en een iets andere toon in het andere oor wordt gespeeld, het verschil ervoor zorgt dat de hersenen een derde, interne toon creëren, een zogeheten binaural beats. De theorie is dat dit de hersengolven in beide helften synchroniseert, een proces dat in het engels ‘brain-wave entertainment’ wordt genoemd.

 

Welke resultaten kun je verwachten?

Over resonantie therapie wordt gezegd dat het niet alleen helpt bij lichamelijke ziekten, maar ook helpt om de emoties in balans te brengen en een drukke geest tot rust te brengen. De meeste mensen voelen zich kalm en ontspannen na de behandeling. Voor sommigen blijft dit gevoel enkele dagen tot een week aanwezig. Wanneer gewenst kan je ook oefeningen krijgen om te doen tot de volgende behandelingen. Door aan jezelf te werken stimuleer je het zelf helend vermogen van lichaam en geest op een dieper niveau.

 

Wat Resonantie Therapie doet in 1 zin

Resonantie Therapie kan je helpen om te genieten van een betere kwaliteit van het leven.

Resonantie Therapie kan voordelen hebben zoals:

 • Verlichting van stress en angst
 • Verbeterde creativiteit
 • Verbeterde concentratie
 • Balancering van de hersenhelften
 • Herstel van het evenwicht in het endocriene systeem (stimulatie van de hypofyse)
 •  Verlichting van sinuscongestie en hoofdpijn
 • Inductie van Theta-hersengolfactiviteit of diepe meditatie
 • Het lichaamsveld balanceren en reinigen (en bijbehorende organen en klieren)
 •  Verhoogde toegang tot intuïtie

 

Mensen met klachten zoals:

 • Chronische pijn
 • Stress en angst
 • Psoriasis
 • Slaapproblemen
 • Cognitieve functiestoornissen

hebben baat gehad bij resonantie therapie.

 

Resonantie Therapie is een aanvullend medicijn dat is ontworpen om naast de orthodoxe geneeskunde te werken.

Het Lichaamsveld (Aura)

Het menselijk lichaam gloeit letterlijk, en straalt een zichtbaar licht uit in uiterst kleine hoeveelheden. De hoeveelheden die stijgen en dalen door de dag heen.

 

Uit onderzoek is gebleken dat het lichaam zichtbaar licht uitzendt, 1000 keer minder intens dan wat onze blote ogen kunnen waarnemen. (Sommige mensen zijn echter in staat om dit uitgezonden licht te zien en sommige kunnen zelfs kleuren onderscheiden.) Oosterse medische tradities noemen dit het Aura veld.

 

In feite zenden vrijwel alle levende wezens een zeer zwak licht uit. Dit zichtbare licht verschilt van de infraroodstraling (een onzichtbaar vorm van licht) afkomstig van lichaamswarmte.

 

Om meer te weten te komen over dit zwakke zichtbare licht, gebruikten wetenschappers in Japan buitengewoon gevoelige camera’s die in staat zijn om afzonderlijke fotonen te detecteren. Vijf vrijwilligers werden drie dagen voor de camera’s geplaatst in volledig donkere ruimtes gedurende 20 minuten om de drie uur van 10.00 tot 22.00 uur.

 

De onderzoekers ontdekten dat de gloed van het lichaam opkwam en daalde over de dag, met het laagste punt om 10.00 uur en de piek om 16.00 uur, daarna geleidelijk afnemend. Deze bevindingen suggereren dat er een lichtemissie verbonden is met onze interne lichaamsklok, waarschijnlijk als gevolg dat ons metabolisme in de loop van de dag fluctueert.

 

Omdat dit zwakke licht verband houdt met het metabolisme van het lichaam, suggereert deze bevinding dat camera’s die de zwakke emissies kunnen herkennen, kunnen helpen bij het opsporen van medische aandoeningen, zei onderzoeker Hitoshi Okamura, een circadiane bioloog aan de universiteit van Kyoto in Japan.

 

Bron en Referenties:
Live Science July 22, 2009

Het Lichaamsveld en Resonantie Therapie

Peace Sound zet instrumenten in die een interactie hebben op het lichaamsveld. In feite functioneren de instrumenten net zoals de camera’s, alleen wordt het op een andere manier weergegeven.

Via deze methode kan een klankdiagnose door verschillende instrumenten worden samengesteld. Tevens kunnen zwakke plekken van het lichaamsveld worden behandeld. Het lichaamsveld wordt onder gedompeld in een klankbad  gemaakt door instrumenten als de kristallen klankschalen, Aziatische Gongs en Tibetaanse klankschalen.

Introductie Behandeling

Ben je nieuwsgierig naar een Ohmpunctuur resonantie behandeling? Dat kan! Op de eerste behandeling wordt namelijk 35% korting gegeven op het standaard tarief. Een behandeling duurt +- 2 uur. In plaats van €135,- betaal je voor de eerste behandeling €85,-.

Meer over onze tarieven kan je hier lezen.